Gazete İlanı
Gazete İlanı
Gazete İlanı
İnsert Dağıtımı
Firma tanıtımınızı, geniş ürün yelpazenezi, promosyonlarınızı, yaptığınız aktiviteleri tanıtabilmenin en etkili yollarından biri de gazetelerin arasında insert broşür dağıtmaktır. Dağıtmak istediğiniz broşür ve reklamları insanların ev ve ofislerinin içine sokmak istiyorsanız tek yolu ancak gazete içerisinde dağıtılan insertlerle mümkün olmaktadır.

Gazete arası İnsert dağıtımı sayesinde müşterilerinize satmak istediğiniz ürününüzü tanıtabilir, hizmetlerinizi anlatabilir ve müşterilerinize indirim kuponu vb promosyonlarınızı düşük maliyetlerle ulaştırabilirsiniz. İnsert dağıtımları gazetelerin dağıtım hatları kurallarına göre istenen bölgelerde semtlerde ve mahallelerde dağıtılabilmektedir.

Gazete içinde dağıtmak istediğiniz İnsertlerin, fiyatlandırılması, insertinizin ebatına, sayfa sayısına, kağıt gramajına ve dağıtım adedine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

İnsert Dağıtım Koşulları

Gazete arası insert dağıtımı için yapılması gerekenler;

İnsertinizin dağıtım gününden 3 gün önce, müşteri temsilcimiz sizin adınıza tercih ettiğiniz gazetede dağıttıracağınız günün rezervasyonunu yaptırmalıdır.

İnsertler dağıtımdan en geç 2 gün önce saat 12:00’a kadar müşteri temsilcimizin belirttiği adrese, dağıtılacak insert adedinin yazılı olduğu sevk irsaliyesi ile birlikte, tercih ettiğiniz gazetenin baskı tesislerine teslim edilmelidir.

İnsertlerin gazete arasında dağıtılabilmesi için belli standartları vardır. İnsert ebadı; minimum A6, maximum 27x33cm ebadlarında olmalı, kağıt gramajı ise sayfa sayısına göre çeşitlilik gösterebilmektedir.

Not: Aşağıda Gazete arasında dağıtmak için uygun olan ve olmayan örnekleri inceleyebilirsiniz.


insertpoz
insertneg

Katlama

- Tüm ebatlardaki insertlerde, sırt (katlanmış kısım) uzun kenar olmalıdır.
- Bütün kırım şekillerinde, sırt kapalı olmalıdır.
- Kırım sonrası akordeon kırım insertler dağıtılamaz.
- İnsert katlamaları mutlaka makina ile yapılmalıdır. El ile yapılan katlamalar düzgün ve standart olmadığından kabul edilmemektedir.

Kesim

- İnsert aynı ölçülerde kesilmelidir.
- Kesim kenarlarında körlenmiş bıçak izleri, yırtılma ve yapışma olmamalıdır.

Dikiş

- İnsertlerde ilk tercihimiz sırttan tutkalla yapıştırmadır.
- Eğer tel dikiş kullanılması zorunluysa tel dikişte kullanılacak olan telin kalınlığı, insertin sırt kalınlığından daha büyük olmamalıdır.

Paketleme ve sevkiyat

- İnsertler baskı sonrasında mürekkebi kurumadan ve varsa statik elektriği alınmadan paketlenmemelidir.
- Paketler şerit ile bağlanmamalı veya plastik poşet ile kaplanmamalıdır.
- Paket içindeki deste adedi en az 50 olmalıdır.
- İnsert dağıtım adedi en az 5.000 adet olması gerekmektedir.
- Işık Reklam Matbaa Hizmetleri (Işık Tasarım Ajansı) olarak gerektiğinde tasarım ve baskı konularında da uzman ekibimizden yardım isteyebilirsiniz.